When the journey begin...

Thursday, February 3, 2011

DIY Hantaran!

2.2.2011~

1 week and 2 days to go... hehe menghitung hari...

Orait, esok ptg i.e. 3.2.2011, flight i blk Miri.. =) checklist things to do setiap hari very strict n mesti siap within time...time ni la time management sgt penting kihkih poyo je kan but actually my fiance yg sediakan my to do list ;p i buat je.. sebab i salu blur kot nk buat ape... *thanx dear for ur help =)

Ok, nk citer psl hantaran sebenarnye... actually, i mls nk DIY my own hantaran...wktu tunang i dh excited giler buat sndiri, 2hari 2 mlm i x tdo membuatnya 2 hari b4 tunang... so mcm nk pengsan... jd sejak tu i berazam ceh ceh...ingat tahun baru nk azam2 kan... erm i fikir cam nk antar kat org je suh buatkan my hantaran... save masa konon2 nye..tp memg i sgt mls nk buat and/or DIY anything for my wedding ni... dah kemaruk sgt time nk tunang aritu kot...

Last 2 days, discuss2 ngn Encik Tunang, ty psl hantaran segala, out of sudden die ckp suh i buatkan je...erk? 2 hari lg flight i kot... erm one of major reason decide camni sebab nk save heheheh budget byk lari dah..alahai...

Ye, i ada 24 dulang sume nk DIY...from him and from me... i buat sume nye... memg la certain org berpendapat klu from him baik suh diorg buat so surprise sket bila tgk hantaran dtg umah tp in my situation, i prefer i buat sndiri semua sebab i majlis i kat miri... my fiance from seremban...so adalah sgt tidak wajar diorg nk bw hantaran dlm flight kan? Conclusion nye, i buat la sume skali...

Ni yg bru pas beli.. kali ni i nk jimat, sume pki polisterin...so klu nk buang je pas kenduri xde la ralat sgt hehehe



Abaikan kesepahan itu... ni yg dah siap deco tuk bw blk Miri...


Bakul2 ni recycle... heheh save budget la kata kan... Blk Miri juz ltk brg hantaran n ltk bunga... yeay! Alhamdulillah...siap lam masa kurang 24 jam =)

Sume pun dah hampir siap packing masuk kotak... tgal baju je x kemas lg...

Bleh tdo dah =) doakan perjalanan i esok k..harap selamat la sume nye... dah blk Miri x dpt la nk update blog... =( will be very bz nk prepare everything... internet access pun very limited... So, till then la ye...

Ok, sebelum tu, nk tunjuk...


Tunjuk tgn je dlu xpe kan? ;p

4 comments:

ElyaElmo said...

wow!24 tukene diy....u gine fresh flower ke dear?

anak_sateria said...

x, i guna artificial je, murah heheh i guna fresh tuk deco dewan je, lain2 sume artificial... wedding dekat ngn valentine ni xle nk pki fresh, bunga mahal... i x ltk bunga siap2 sebab nnti kemek masuk kotak... tp utk dulang cincin n duet mas kawen, dulang duet hantaran je i pki fresh...cehceh..dulang yg precious la konon2 nye =)

Amy said...

semoga bejalan lancar kitak pun wedding! klak iboh lupak update :)

anak_sateria said...

thanx dear... 4 days to go smpi xle tdo tiap2 mlm ni...