When the journey begin...

Saturday, March 3, 2012

Luqman's new ride..

Yes, i dh jejak kaki kt shopping complex wlupun x hbis 44 hari lg... huhu dont comment about it hahah it juz me x sabar nk bli new things for Luqman... nk tgu another week tuk hbis tu mcm lama nye n i have a very long list for him :p (mommy's shopping time!) 

Depress sket sebab i xle gi baby expo kt klcc last week...xkn nk bersesak bw my 1 month baby gi situ takat nk shopping kn? so forget about it! huhu another expo @ midV next week pun i x confident nk bw Luqman pg..anyone volunteer to be Luqman's babysitter for only half day? erm x pg expo pun bleh shopping kn? (nk sdapkn hati sndiri...)

My 1st outing ngn Luqman was @ jusco seremban... (MIL pun ok je kitorg nk kuar so ape lg, jln la kn... heheh) Masa ni saje nk hilangkn boring tp bila smpi sana, baby's stuffs la yg menarik perhatian...

Most tempting baby stuffs for me ialah car seat n stroller... yup, kitorg x bli b4 baby deliver risau nnti x pki n membazir sebab byk mommies ckp stroller x pki pun (except for car seat yg dirasakn x plu bli lg masa tu n tgu i nk naik keje bru nk pilih yg seswai ngn baby...)

B4 deliver memg i dh survey stroller n car seat... (tipu la klu x kan...) n dh baca opinion experience mommy's with stroller n car seat... for sure i mencari yg affordable for us wlupun dlm hati sgt la bkenan kat Quinny punye stroller huhuh T_T pengsan tgk harga die... bleh byr 2/3 bulan kereta punye installment kot... x mampu mak Luqman oi.... I pun baca review ibu2 yg mencadangkn stroller yg flexible and affordable... out of all brand, for sure the famous SWEET CHERRY la yg dicadangkn...



Ni la yg common dicadangkan, cantik bergaya ;p affordable n flexible...



SCR 5 and SCR 6! 1st time tgk memg memg i dah berkenan ;p harga pun ok... for SCR 5/SCR 6 RM459 pastu bleh attach ngn car seat SCR 7 RM239... affordable kan? i punye mind setting memg ni la stroller yg i nk... hahahah lebih2 lagi SCR6 colour merah, alahai... smart nye la... ( i x minat pun kaler merah juz it's nice striking stroller heheh)

Masa kat jusco seremban tu, i tertengok ni plak... adoi, berdarah hidung sey tgk... tp encik suami buat xtau je wlupun i ckp i suke stroller tu hahahaha


Ini memg cun... mcm stroller Quinny kan? adalah sket2 design die... so x dpt Quinny, rupe lebih kurang pun okla kan? ni SCR 8, new product SCR kata nye... kt website SCR pun ada label new... erm yang ni RM379... lg murah dr SCR 5 n SCR 6... why not bli je kan? huargh...
End of the day, kitorg bli baju (again) tuk Luqman n sling carrier...Why sling carrier? hehe konon2 Luqman is quite heavy nk didukung, at least with carrier ada support kn? Anyway, it doesnt work pun coz blk umah, we tried to put Luqman inside the carrier, wah...he's too small for it... 
Last nite, again, Mr Husband ajak gi midV... HAPPY! Rindunye la nk gi situ...padahal selama ni gi hari2, rindu lagi? Lagi happy sebab Husband dpt voucher ISETAN drpd company die so bleh survey car seat...

Bila kat midV, niat nk pinjam stroller kt concierge...FREE je tp bleh pinjam dr kul 10 pagi smpi 9 malam je... kite terlewat Luqman... erm dukung la si kecik ni... alahai, skit dah pinggang ni sayang oi... Lepas dinner, i ckp kt Mr. Husband, nk stroller gak, camne nk gi mkn bagai, asyik nk dukung si kecik ni gilir2... huargh... keibubapaan nye bergilir2 menjaga anak hahaha Mr. Husband yang mendukung si kecik dengan baik hati nye ajak terjah Jusco tgk ape yg ada... I dah byk kali tawaf sini kot hahah dlm kepala dh confirm nk SCR 6 n SCR 7 colour MERAH...confirm tau... tp bila smpi situ, i jatuh cinta pandang pertama kt stroller ni...
Ni SCR 9... new product gak dr sweet cherry... mula2 ty akak tu, yg ni bleh adjust turun x? Akak tu pun, tunjukkan la flexibility SCR 9... seat tu bleh adjust baring mcm kedudukan SCR 7... oh, hebat nya! hahaha pling hebat lg bila akak tu tunjuk stroller ni bleh adjust jd mcm ni....tuk new born kata nye... seswai tuk baby... 
Bleh jadi basket terus hah! lepas tu bleh pusing2 facing kite or facing strangers... AWESOME kan? Tp sebab aritu dah bkenan kat SCR 8, i ty gak akak tu yg tu bleh adjust x... Akak tu pun tunjukla, bleh adjust juz bleh baringkan seat tu... Erm dalam hati dah tau nk mane satu... i ty Mr Husband, nk bli mane satu... die ckp ikut la... oh, bleh pilih mane2 je... happy lagi... i pun ty akak tu, SCR 9 ni ada kaler lain x... kt jusco MidV ada jual kaler biru ni je kate nye...dlm website SCR i tgk ada kaler merah gak... actually, SCR 9 ni pun bleh attach ngn SCR 7... so, memg hebat la stroller ni... i pun x byk fikir dah, ok, we choose the right 1...juz get it... 
So, smlm Luqman dapat la new ride die... SCR 9...
Daddy smiles mommy cry hahaha

Luqman is blur...
Till then~xoxo ;p


9 comments:

~YUN~ said...

cantikla SC9!!mmg class!=)

narz naz said...

hehe tq! memg cinta pandang pertama tgk... =)

ReYNa said...

cantikkk laa scr 9!best pulak tglk dia leh adjust utk newborn.huhu.tetiba rasa nk beli gak.

~ NANA ~ said...

wahhh lawa! :)

narz naz said...

Reyna : memg best, klu x bli lg jom bli scr 9 =)

Nana : meh bli scr 9 =)

!k@ said...

cantik..pastu leh adjust utk newborn..=)

veesakura said...

lawa jugak scr9 nih!

LisaLisut said...

i suka SCR jgak.design ala2 quinny kan tp harga mampu milik.hehe.bestnyaaaa dh boleh keluar bwk anak jalan2.

Yazidane Shah said...

salam...saya ada menjual stroller dan car seat sweet cherry...

lawati web saya http://bagaimana.com.my/sweet-cherry-stroller-scr6-murah/ atau hubungi saya yazid di 011-14465715...

kami prefer customer cod dengan kami di putrajaya..