When the journey begin...

Saturday, March 17, 2012

Luqman 1st Getaway!

Luqman yg tdo lena sepanjang perjalanan, bgun nk menyusu je... Selamat x meragam! Kitorang pg Lumut 4 hari 3 mlm, mommy n Luqman actually ikut daddy outstation... Last trip to Lumut was in December 2011... time tu berdua lg...skrg dh ada Luqman, yeay! How its gonna be?

Preparation nk pg tu lebih detail compare nk pg berdua je... mcm semua brg plak nk bw, padahal nk pg jap je...

1st prep ialah bli car seat... Yes, i ngn hubby terjah jusco gi bli SCR 7... reason bli yg ni sebab bleh attach kt SCR 9... so xyah la bw stroller, bw tyr je bleh attach, dwi function... xdela bw byk sgt brg kn...

Plan asal nk blk Sabtu, i.e 3 hari 2 mlm je tp hubby ada keje x settle, so stay for another day... nsibla i yg x penah ada experience bjln ada anak, i memg bw bju extra for Luqman... i fikir klu bju bsh kene tukar ke, bju kotor etc.. pampers lg la... mcm nk bw 1 paket yg bru bli ada 64 pcs tu hahaha tp i bw half if it je...fikir blk klu x ckp mcm la kt sana xde kedai nk bli...

Brg lain2? erm i memg ada bli travelling toileteries, bantal, ubat2an, toys...masa ni i x bw travelling mattress, sebab nk limitkn luggage... i juz bw baby comforter yg set dlm cot bumper tu... so bleh msuk dlm beg je... together with tikar getah... klu nk tukar napkin lam kete pun senang kn? 


Benda yang paling hubby n i risau kan ialah Luqman xle tdo kt new place...  Tp, alhamdulillah, die leh tdo ngn nyenyak nye... of course, bw Yasin, baca ayat Qursi, baca surah mcm2 supaya dielakkan perkara yg x diingini...

Apa yg Luqman paling happy masa vacation ni?


Tgkla muka happy die... Tiap2 petang daddy blk keje Luqman pg jalan...yeay! Ok, part ni memg xle thn, bila blk kL, si kecik ni mengamok on 1st day @ home ptg sebab x gi jln... ptg sharp 5pm die bgun n xnk tdo smpi kul 7pm, nangis je... i dah risau ingatkn sakit... bila hubby blk n tgk die, die sengih2 senyum... 1 hour lepas tu, die nangis2 lg... Then we decided bw die naik kete, there n then die terus senyap n happy...tgk lampu jalan senyum2... Lepas tu blk rumah, menyusu, elok je tdo... haish...

Then, way back home...



Luqman x berapa nk lena... panas kot sebab masa on the way pegi hujan, so memg sdap tdo... After all, this is a training for him for more family trips later...eventhough juz a short one.. hehe 

Till then~xoxo

2 comments:

celebration of love said...

Sukenye si Kecik ni dpt jln2.

Mrs Nageb said...

salam dear,.

sorry mencelah ya,

jom join 1st GA mymommashopp. Hadiah menarik dan berbaloi :)

http://mymommashop.blogspot.com/2012/03/jom-join-1st-ga-mymommashop.html