When the journey begin...

Saturday, May 1, 2010

What's new update for my E-day?

01.05.2010~

Oh my! Lamanye x update...since end of March... April quite bz with works and nothing new to update...

Gosh... it's a month n few weeks to go till my E-day....erk nervous nye.... i am not single? camne tu?

Though bz keje, alhamdulillah semua preparations tetap bjln lancar... n i bersyukur sgt coz i have a very understanding bf yg bleh teman i buat semua preparation though die stkt bleh tlg tgk je ;p

sebelum terlupa, last 22.4.2010,i jumpe SCR a.k.a Square Cut Ring... Sweet!!!!!!! Thanx dear, jumpe jap je n x sempat gosip2... dah la rupe nye from uni yg sama dlu...what a small world kan....

What have i done? Ni antaranya...



i bought chocolates ni time promotion kat Watson...seyes murah hehehhe...






Ni la hasil nye half yang dh siap i tukar wrapping paper nye.... I'm still working on it n isyaAllah by this week mesti siap...

Dalam menghitung hari n memastikan segala dlm checklist i settle, i pun discuss with my mum yg everything almost settle...n i've done with all this things by myself dgn bantuan from my bf je... ni la nasib jauh dr family...tp i bersyukur n xtau nk ckp camne perasaan puashati nye bila everything kita buat sndiri...hepy sgt... BUT!!!! dh semakin hampir ni...tiba2 my mum ckp...my dad suh buat kad jemputan for my E-day...so it will look proper to invite people rather then jemput2 mulut cam zmn dlu2 kan...

Pening.... kad jemputan? Mane nak cari? I pun mcm biasa terus la menghubungi Mr. Google untuk mencari penyelesaian.... well... ni yg i jumpe from this blog..http://www.fezindesign.blogspot.com





YES! simple n sweet... lgpun for E-day je kot...xkan nk tempah kad fancy2 sgt plak... I pun dh plan2 nk tempah kad ni.... tp i tgk cam simple plak kan n bukan nk byk sgt pun kad nye... so, dgn rasa yakin nye i nk buat kad ni sndiri! camne tu?

Atas bantuan my bf... hasil usahasama kitorg, ni la hasil nye....



x secantik yg kat blog tu but i puashati sebab dpt buat sndiri..ni hasil percubaan yg pertama...we're still working on it n masih menunggu hasil nye =)

Buat kad ni memg x semudah yg i sangkakan... klu x sebab i dh bli brg semua, memg i xnk buat dh...juz i xnk membazir so i kene teruskan... Thanx SR for ur supports in the making of the cards... Love u!

14 comments:

Iylia_syA said...

OMGGGGG!!!!!!~ da chocs and da cute card .. alahai ..chomey gilerrrr... simple ... me like it very much .. ;p

anak_sateria said...

thanx iylia =) ko nk hire aku buat for ur E-day gak ke? heheh klu ada geng buat lg best....

Squarecut Ring said...

Cute la chocs tu. (I mean the wrapping) hehe. & well done for the e-card. cute. ^_^

Nanti2 kite jumape lagi erk. hehehe

NoRr said...

wow...ada invitation card! besnye~

anak_sateria said...

sCr: hehe lg senang wrap chocs tu dr buat card...seriously i mcm menyesal gak nk buat sndiri instead of tempah je... tp bila dh buat byk2 mcm seronok plak sebab bleh buat mcm2 colour... hehehe orait, bleh je jumpe2 nnti... =)

NoRr: erm ayah yg request...xtau pun kene ada card..ngadu kat kakak kata ayah suh buat kad segala then die pun ckp "ye la, time aku tunang dlu pun ayah suh buat gak..."
klu x sebab tu, mesti xtau time kakak dlu pun ada buat mcm2...ye la, time kakak kawen pun i bru je darjah 4... heheh

saaba said...

wah...bergaya...
oo...inilah coklat2 yang ko ckp ritu...
bijak2..suka2..
idea kad korang juga menarik.
semoga berjaya hingga ke jinjang pelamin. ewah!

anak_sateria said...

hahaha inila coklat2 yg aku balut mlm aku chat ngn ko tu...n semua ni siap mlm tu... ada separuh lg xsiap... hehehe kad tu Mr. Google penasihat utama, tukang komplen n tukang pilih ribbon... die kan terer skali part mengomen org lain ni... ;p jgn mrh ye Mr. Google..sayang awak...hahaha

Hafiza Abdul Latiff said...

wah, sudah lama tak update blog...btl2 busy ya...so sweet...nak satu boleh =)

Hafiza Abdul Latiff said...

hehehehe..nice plak kad tu.buat sendiri ke???

anak_sateria said...

pza: heheheh bleh bleh meh la dtg amik choc ni... aah, kad tu buat sndiri...x jd cam yg diharapkan spt sample hahahah tp okla, seronok buat kad tu sama2... =)

hied said...

hahah. teringat plak memori buat invitation card untuk open room dulu... nice work! ko memang suke kan buat benda-bendamacam ni kan.. so tak pelik la kalau sume handmade.. boleh la quit lawyering and start craft biznes..;p

anak_sateria said...

hahahah sebenarnye org harap lg byk benda yg handmade...asal nk tempah gak kad tu...tp ntah nape ngade2 kat umah xde watpe sorg2 kan, mula la design template sendiri...pastu suhaime plak bg sokongan padu tuk buat hahaha teringat gak kad open room dlu...tp serius kad open room though lg nmpk complicated, yg ni g susah nk buat... yg open room tu just nk buat kan butterfly bercantum kat tgh, creativity menggunting...yg ni nk ikat ribbon tu mcm fail sket huhuhuh

erk? quit lawyering? ada org nk join org buka bisnes ke? plukan tenaga keje gak nk buat sume tu, xlarat buat sorg heheheh kamu nk join org?

si kecil said...

waaaahh!! idea2!! saya nk curik idea coklat awk ye..best2..simple but nice. psl kad tu..sama la kes kita. saya pon baru je design kad..parents suh.

anak_sateria said...

sile2 yang..senang je membuatnye.. huhuh tu la...nasibla anak die ni rajin terlebih plak ngn idea nk buat sndiri kan...haish..