When the journey begin...

Thursday, August 26, 2010

Baju Melayu Nikah for him...

26.08.2010~

Pencarian yang hampir selesai! Gembira sangat.... Ok girls, dr i kecik memg dah berimpian klu i nikah, nk buatkan baju melayu sarawak to my future beloved husband... cehceh... heheh

Klu kat semenanjung, semua baju melayu nikah adalah baju melayu yg ditatarias dengan sulam... apa lg yg bleh design ngn baju melayu selain ditambah sulam? kan kan kan...lainla baju kita yg gadis ni, tmbh ropol tmbh batu kristal...hahaha sume pun bleh tmbh as long cntik pd pandangan mata...

So, cut off the meleret2 punye cerita... ni la baju melayu sarawak yang i idam2 kan for him...



I'm proud to be Sarawakian... for me this shows how a sarawakian lady really put their efforts in doing this... serious baju ni sgt susah nk cri org buat kan n x semua org bleh buat baju ni dgn cntik...

Though i'm staying in kL n will be here maybe till the end of life, i want to share this special artwork of sarawakian on my big day!

xoxo =)

10 comments:

sk said...

cantiklah pattern tu.. mcm kait eh? kat sini mesti susah nak carik kan?

anak_sateria said...

sk: sory for the very late reply... erm pattern ni ada kat sarawak je..xtaula klu ada org sini blajar buat bnda ni...tp kat sarawak pun susah nk jumpe org yg pndai buat..

Amy said...

siney kitak hantar polah nok anyam2 ya owh?

Amy said...

mun di kuching, boleh sik kitak email kamek contact number org ya. TQ

anak_sateria said...

amy: orang ya di bintulu..tp ktk boleh pos kan kain n bju contoh kat nya... bg jak email ktk, kelak kmk bg contact no nya...

Amy said...

ok email kamek amymaria [at] gmail [dot] com

anak_sateria said...

kmk dah email kt ktk =) erm jom la tukar2 link =)

Amy said...

thanks narziah :) klak mek kontek kakak ya. sik lamak gik la big day kitak owh. semua dah setel kah? ktk kawen di ka?

http://carmen151.wordpress.com

anak_sateria said...

tgal 1 week 3 days dr aritok hehe erm kakak ya bait, ada kmk pdh ngn nya psl ktk... nya pdh ok =) erm settle ya, okla, within time limit la... kmk kawen di miri...

Miss Sunshine said...

boleh emailkan kamek no contact tailor di bintulu ya..

mystar_mylove86@yahoo.com