When the journey begin...

Tuesday, May 17, 2011

…The Story of Us…


16.5.2011~
Selamat hari guru to all teachers n sesiapa sahaja yg bergelar pendidik… Anda la lilin membakar diri demi menerangi yang lain….
Ok, entry kali ni xde kaitan wif wedding k… Saje je nk share our love story ;p well, I salu ckp b4 I cerita, mesti nnti org akn ingat I buat cerita drama or cerita novel… tp seriously, “ini cerita betol2… bukan cubaan…” hehe tetiba teringat dialog cerita P.Ramlee…
We met each other 27th Sept 2002… (*dear, I tau u xtau exact date we met..tp its ok, I put it here so from now begin u bleh tau dah..)
Kitorg jumpe kat sini….
DSC00556
Yup…kitorg jumpe di KLIA… Masa tu I freshie hokey…first year first sem di pusat matrikulasi… konon2 1st time nk blk kampung sndiri, silap timing, I missed flight I yg ptutnye scheduled @ 7pm aritu… Lepas hbis gabra n kene mrh ngn my mom due to missed flight, I decided nk duduk je kat KLiA tu n tgu next flight tuk blk my hometown, i.e. Miri… next flight esok pg k, kul 7 pg…. tp sebab I mls nk blk hostel yg dah kosong xde org, so I pun plan la tdo di KLiA je…
Mcm2 org mcm2 kerenah I jumpe mlm tu… n I xle nk tdo pun… dah zmn tu I xde laptop lg… so men hp 3310 nokia hadiah abg sempena SPM…masa tu hp pling hebat pun nokia butterfly… ada 3310 pun dah bangga sebab dah ada hp hahahha
Nak dijadikan cerita, I spent whole nite kat kLia n esok pg nye I bli tiket flight bru (*nasib baik harga tiket x mhl sgt) lepas tu gi toilet nk bsuh muke n tukar baju…
DSC00596
Ni la depan toilet tmpt I cuci2 muke, gosok gigi n tukar baju… (*sume ni I buat lam toilet k…heheh)
Ok kwn2, ini la drama nye… time kuar kt toilet ni la I senyum kt seseorang yg harini dah jd husband i =) (*ok, ada sesiape nk buat movie x skrg ni? heheh)
to mr husband =======> “Sayang, I tau u blur n perasan lebih sket yg bleh terfikir I senyum kat u sebab I kenal u… tpp I relieve sgt u fikir cmtu time tu, klu x, xkan I bleh kawen ngn u skrg kan? heheh”
Sebab fikir sedara mara jiran tetangga yg senyum kat die, my husband telah usaha ikut I smpi la kat….
DSC00563
The moment u tegur I dear, seriously I rasa u sgt sweet k… ;p huhuh berdarah hidung time tu hehehe tq sebab skrg dh jd teddy bear I ;p
Ok, die follow I smpi I nk masuk balai berlepas… I yg blur pun ty la nape ikut… sembang2 la mcm dah kenal 10 thun… sebelum melangkah ke gate flight masing2, kitorg smpat exchange number fon =) seriously time sgt la mcm….
DSC00587
Walaupun we did exchanged number, die x penah call, x penah msg… smpi la 1 year later, a day before 27th Sept 2003, he texted me n ty I blk kampung ke x… Yup, the same date, I nk blk kampung heheh so he volunteered nk jumpe I kat kLia… x volunteer nk amik kt uni ke ape, it juz a few minute kt kLia juz to have chitchat yg xtau ape cite nye… heheh
DSC00564
Lepas tu blk raya plak… die bg I coklat je… tuk buka puasa lam flight kata nye…
DSC00582
lepas tu…………?
DSC00598
Die ajak I kuar bila tgh semester je… i.e dlm 4 bulan hanya skali kuar tghari blk b4 7mlm…selama 6/7 thun I kenal die….
DSC00611
Hbis study I decided tuk keje di kL.. die ajak I date officially in 2009 =)
DSC00618
Nyata cinta kami jd realiti….
DSC00616
Ikatan jnji kami simpulkan agar terikat mati….
Engagement ~ 26.06.2010~
m
Menyimpul kasih menyemai janji sehidup semati…
Solemnisation ~ 11.02.2011~
182723_1862669605623_1207468123_2245966_3678514_n
Berjanji setia sentiasa disisi….
DSC00213
Its not a happily ever after love story juz like the fairy tales… Kami sama2 meniti hari2 mendatang…berdoa..berikhtiar dan redha serta tawakal pd segala ketentuan Ilahi yang telah dianjikan…
Seindah memori cinta yang terlakar, moga perjalanan bahtera yang dikongsi bersama lebih indah bagi setiap detik yang mendatang, insyaAllah =)
Till then, xoxo~

3 comments:

K.I.N.A said...

sweet!..hehe.da dgr aritu..arini dgn gmbr & lg details..;P

narz naz said...

hheheh thanx kina =) gmbr2 tu amik saje2 tuk buat slideshow... =)

MissRhana said...

sweet!sweet!sweet!