When the journey begin...

Friday, August 8, 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014

8.8.2014~ 

Alhamdulillah, dh 2 minggu kita beraya, everything goes back to normal, back to work back to routine... But, its totally different for me, a new journey as a fulltime housewife! 

Harap x terlambat nak wish Selamat Hari Raya kepada semua yang menyambut nya... =) Syukur tahun ni kami raya berempat, anyway, for the time being i belum berniat tuk raya berlima tahun depan, insyaAllah... 

Tahun ni raya meriah mcm tahun sebelum2nya.... lebih meriah boleh i katakan, Luqman pun dh 2yrs plus, luthfi pun dh 10 bulan... Thun ni kitorg beraya di Seremban lagi, alhamdulillah, parents in law dpt pg haji thun ni, so we decided to celebrate raya di seremban bagi memeriahkn rumah =) 


This year, my husband ada teman kecik gi solat raya, sape lg klu bukan si Luqman... hehe nasib baik behave due to energy level x sempat nk high sebab mlm tu die tdo lambat kene bgun awal gi masjid, so very well behave kata ayahnya kt masjid =) good job boy! 

Other things for raya, not much.. bila raya kt seremban, keje i mkn je la... sebab mother in law i terer masak sdap2, so there goes my diet again... 

Seminggu cuti raya sgt bermanfaat, dari day 1 raya sampai day 4 ke day 5 memang dihabiskan untuk menziarahi sedara mara husband's family... thun ni xde jalan2 rumah kwn2 di seremban, kebanyakan semuanya blk kampung masing2... insyaAllah, klu ada kesempatan boleh la jumpa di lain kali... 

Yang sedey tahun ni x sempat nk amik gmbar raya kt studio... jgn kata studio, kt rumah pun x sempat... lepas salam2 divide2 duet raya, trus ada sedara dtg rumah, dari 10 pagi smpi la 6 ptg... intention nk pg studio bergambar dh berkobar jugak ptg tu, dh siap2 pakai baju blk sekali mat Luthfi membuang plak sampai terkena baju melayu bagai... terus CANCEL! Plan nak gi amik gambar raya ke 3 (considering basuh baju dlu and hari ke 3 dah kering) tp due to pack schedule beraya ke kuala selangor bagai, lupakan la hasrat bergambar di studio itu... (raya haji nanti, maybe?) =) 

Raya ke 6 kami sekeluarga pun balik ke kota kinabalu for our new journey in our new crib in university prime condo =) so far, alhamdulillah, i really enjoy my days with the boys... but still, i really miss my Kandyhearts to operate as usual... ( so far i x rindu nk keje... still receive messages from clients ty psl kes bagai, i think i memg x rindu nk jd lawyer dh kot? more hoping to be a baker with my own bakery, maybe? ) insyaAllah...amin.... 

orait... till then...  setepek satu2 nye pic raya kitorg =) 

#emenarz #raezeboys  

1 comment:

Allene said...

selamat hari raya....