When the journey begin...

Wednesday, January 12, 2011

11.01.2011~

12.01.2011~

30 days walking down the aisle....

alah, tlepas shari nk update tp tu la, smlm bz mcm bangang huhuh tp thanx a lot gak kat bos sebab bg token of appreciation... seriously it's really unexpected...

colleague pun dah tegur ckp eye bag and mata i dah mcm mata panda... mkin dekat wedding date ni makin byk keje plak...bukan sebab nnti i nk cuti coz i'm new in the office but ada kes high profile menjengah firm yg kecik ini buat semua org jadi gempak... worst come to worst...i kene join the team for the case...*"lucky nye jd the chosen one" hahah wek, mcm nk termuntah dah buat kes ni smpi mcm dah nak pengsan, badan pun dah rebel xnk pg keje... huhuh but, with a little appreciation from the boss suh shopping with 1 hour dengan dibekalkan ngn duet yg wajib dihabiskan or else kene dipulangkan, i mcm ayam kene potong kepala cri brg yg i nk bli... at last, i bli wallet yg i nk sgt2 dah seberapa kian lama hehe tp x terbeli2 sebab memikirkan belanjawan for wedding... =) alhamdulillah...

ok, cukup mencarut tah pape psl keje... 30 days... ada apa dengan 30 hari..? setiap hari, jam minit dan saat merupakan detik2 yang sangat genting dalam hidup ini... satu lagi fasa kehidupan dijejaki, bakal diterokai bersama insan yang berjanji untuk setia ke akhir hayat..insyaAllah... i've never been thinking that i'm leaving the "single" world this soon but the call has come.. thank you Allah for giving me a chance to be with someone that really appreciate me as me, myself... Throughout the 26 years, i met lots of people..making mistakes in life and hope it will build a better of me... Love, sorry for being so "less" when i'm here to be with u.. hope whatever left in me will help us to build a happy family together.... i love u so much and i will always do... having u is really the best gift from Allah for me in my life =) please remain the same and change for better together as the time flies...

For my parents, thank you so much... menjaga, membesarkan, mendidik...segalanya atas jasa kalian... without both of u, arini i bukan la sesiapa di muka bumi Allah ni...really love both of u... Thank you sebab merestui pilihan hati sy.. =) i know both of u loves him too... tq for putting ur trust to both of us that we can be in this journey together...

Siblings... kak long, abang, kak tie, bang nip... i love all of u... tq for ur moral supports...mentally, physically, financially... really2 apreciate it! it means a lot...

Friends... Puteri Noorsyazana, tq coz sudi teman jd member gile2 tuk release stress, shopping x hengat..hahah our time together really the best... it will remain forever in my mind...harap we still can hang out together gi bercuti bersama like those fabulous time we had together =) thanx my dearest fren...

Iylia, thanx a lot for being there bg opinion bagai, tmpat aku bersadu... really appreciate it... jgn lupa nnti wedding ko aku nk kepoh gak! hahahah aku gembira ada tmpt "menganyam ketupat" tntang bnda2 aku x puashati, sedey sume2la...u know it better... facebook memg connecting people hehehe =)

Hied, my dearest besfren....at this moment, i really hope u r here with me... org hope sgt kamu la org yg ada ngn org on the day itself.. really hope it... tp xpe, org faham atas sebab2 tertentu, we need to let go something in this chain of life... pray for ur best of luck in ur new journey as advocates n solicitors! =)

Seriously, hati i mcm2 perasaan ada... mcm2 mimpi setiap hari...worst part mimpi x jd kawen je hampir tiap2 pg hahaha tp pling teruk mimpi x jd kawen sebab x bli cincin yg i nak...so majuk xnk proceed akad nikah (*hint kat mr fiance...hahah) hanya doa dan restu kalian semua yg memberikan kekuatan pd diri ni tuk terus buat semua preparation yang setakat ni alhamdulillah lancar, harap segalanya akan bjln lancar sehingga majlis selesai....

Kepada semua yg terlibat secara langsung n tidak langsung... thanx a lot for ur efforts in helping me to throughout all this hectic messy complicated journey towards a wedding ceremony... hope it fulls of bless and happiness... i x bleh nk byr blk semua jasa n kebaikan semua orang..may Allah bless u all and we have barakah all along the way of this life... insyaAllah..

with love,
Narziah Naziri

5 comments:

hied said...

sedihnye.. satu, sebab takleh attend nikah kamu. dua, sorry sebab tak selalu ada untuk kamu. nasib baik ade iylia! =p. tiga,tak boleh tolong kamu cari barang2 kahwen seperti yang dijanjika.. :'(

miss u. love u. take care!

Iylia_syA said...

wahhh terharu nya ade nama aku ...thanks narz.. nothing much la ..since sesama busy since sesama tgh wat preparation ... so kte di lorong yyg sama tapi tak lama ko dah nak kawin!!!! jgn lupa aku ..aku nak gak menyemak dgn choice2 aku yg ko wajib komen ;p ..

hied said...

jeles tengok korang berdua.. huwaaaaaaaaa~

azaraihan84 said...

congratz beb...

anak_sateria said...

hied: huhuhhu iylia version lain, kamu version lain... xde ganti2...

iyl: hikhik terharu? kuikui...ko antara org penting wei...ye, sile antar lam email aku tuk comment2 yg mungkin x berapa nk membantu hehehe

hied: hehehe ur time will come gak..so, dont worry...

aza: thanx dear =) jomla turun seremban...lamak dah x jumpa