When the journey begin...

Tuesday, January 4, 2011

DIY veil flower girl...

4.1.2011~

Ok, mlm ni nk buat keje tp akhirnye spend time tuk hupdate blog...sebab dah lama giler x update....

Quick one... Ok, lepas bli baju kat GM Klang tu, i x terfikir dh yg lain accessories for the girls...sebab i dah suh mak2 budak tu bli kasut sndiri tuk pair kan ngn bju i bli tu huhuh nk sponsor kasut gak, kopak la teman...huhuh

Pastu i jln2 JJ midV, terpandang sesuatu yg klu dipakai akn jd cmni....




Seriously comel kan... tp 1 veil ni kat kedai tu (*x ingat nama kedai nye...klu x silap teddy tales), rm19.90.. huuhuh klu ada 6 org flower girls, dah RM100++ tu... alahai...pki x smpi 30 minit pun...

So, i pun DIY la... Camne?

Bahan-bahan....

Lilit riben ikut theme wedding ke...


Siap dah lilit =)


Gunting ikut bentuk yg kite nk n jahit sket...


Dah siap, just nk tmbh hiasan je lg...

Plan nk bli riben dark blue tuk ltk kat depan n bunga kecik2 tuk hias net tu... cuma x bli lg, xle nk finalize lg veil ni...basically, senang je nk DIY dr beli mahal2... lgpun kedai tu jual kaler putih n pink je... i nk dark blue huhuh

3 comments:

nYomeL said...

brilliant! diy lagi jimat kann..??
bole wat ikut kehendak hati lagi.. :)

CikSyafa said...

waaah DIY!idea best nih.nak try laa klu ada time hehe.tengss

anak_sateria said...

nyomel: yup...jimat sgt2 klu DIY... slmt mencuba ye =) try la google veil for flower girl, mcm2 design ada n sume pun insyaAllah bleh DIY...

ciksyafa: welcome =) selamat mencuba...