When the journey begin...

Thursday, July 3, 2014

Hello July!

3.7.2014~

Sejak ada anak dua ni dengan komitmen kerja, memg x sempat langsung nak update blog... Alhamdulillah, Luthfi dah msuk 10 bulan, Luqman plak will turn 2 years 6 months... 

Sekarang ni, tetiba update blog sebab now, Im OFFICIALLY a SAHM (stay at home mom) again... Kali ni insyaAllah for good, hope everything goes well.... 


Actually, arini dah 3 hari we all duduk kat KK... yup, we moved to Kota Kinabalu... (sigh...) pindah sebab ikut husband transfer sini... brapa lama? ntahla... maybe 4 5 years... by that time both LR dah nk msuk sekolah =) 

Sejak 2002, masa mula2 msuk matrix UIA PJ, rasa nye ni la kali pertama homesick puasa kot... hmm more to culture shock sket kot... dah lama sgt duk west malaysia sampai bila dtg sini, pg bazaar Ramadhan, terasa benar kelainan nye... hope ni permulaan je, nnti2 okla kot... 

Skrg ni masih duduk hotel lagi, sampai la barang2 shipping semua sampai baru pindah rumah... so far, rumah yg bakal kitorg duduk looks good walaupun sgtla kecik... cukupla nk duduk berempat... klu besar2 nnti pening kepala nk kemas plak kan... better start with a small place kan? 

Bila pindah ke KK, i lost 2 things, i lost my job and i lost my business... tu yg busy sesangat selama ni hehe anyway its not all about Cantik Wear... I have set up another one, Kandyhearts =) 

Bercerita pasal Kandyhearts (KH), i provide service candy buffet, homemade desserts and many more... what to do with it lepas ni? erm lepas raya baru fikir kot... haish =( 

Janganlah bersedih wahai hati.... Sesungguhnya berada disisi suami dan anak-anak lebih membahagiakan, kan? Wish me luck to re set up my KH in KK kengkawan =) 

Selamat Berpuasa semua... 

Till we meet again xoxo~ 

2 comments:

athi FATHIYAH said...

hi
im sure u r going to njoy KK and take this opp to travel in borneo..

:) i love kk :P walaupon harga makanan mcm mahal sikit

narz naz said...

hi =) i enjoyed kk for vacation... hope will have the opp to travel in sabah... =)