When the journey begin...

Sunday, January 30, 2011

Bunga Telur...Gantung @ Cucuk?

30.1.2011~

1 week and 5 days to go, klu i xde bunga telur lg, melampau la kan? hehehe juz want to share my choice for bunga telur =)

Ok, dr awal lagi i xtau nk pilih mane satu...bila tgk yg gantung2, i terus..."wargh...cntiknye, nk cmni la..." smpila i jumpe yg cucuk2 plak...i akan ckp.."wargh, ni pun cntik, nk cmni la x jd la cm td..." tp bila i tgk yg gantung2 blk, "ini gantung2, cntik lg, cucuk2 dah old fashion..." tp tgk cucuk2..."tp bunga nye cntik, xpela, dlu bunga riben, skrg dh bunga mcm2..."

I xtau klu u all ada x problem mcm i ni... heheh my fiance gak yg affirm n senang je, die dr awal ckp xnk gantung2 sebab x stable mcm adik die nye wedding punye bunga telur... Ok, regardless x stable ke ape, tntang tmpt gantung2 or bunga pahar tu nnti, pandai2 la tukang buat pelamin tu buat kan...i tetap xtau nk pilih camne....

Bagi i, bunga telur adalah antara yang mencantikkan pelamin... bunga telur yg comel n cntik serta pemilihan kaler yg seswai akan menjadi salah satu aksesori gak pd pelamin... wktu i gi nilai 3, SSF n mcm2 tmpt la wktu nk bli brg tuk decoration hantaran (*yes, i buat hantaran i sndiri), i salu survey bunga telur...

Bunga telur ni, lg latest design, lagi mahal.... ada yg smpi RM20++ tuk sebatang sahaja... yang pasti i xkn spend sebanyak tu la kan tuk bunga telur... RM20++ x 100 batang = RM2k+++ (*pengsan)

Credit to Mr.Google tuk pics ni...




Ni la antara samples bunga telur yg i google hehehe

Somewhere in October rasa nye, i melayari FB hehe pastu terjumpe promotion bunga telur yang i rasa i patut grab... Bunga telur ni memg lain dr yg lain, n pasti nye xde jual kat nilai 3, SSF ke... memg very special =)

Ni la bunga telur yg akan menghiasi pelamin i 1 minggu 5 hari dr skrg =)


Credit to Maria Sahar

Ye, my wedding theme colour is blue =)

Comel x bunga telur i?

xoxo p/s: i love u ;p

4 comments:

Amy said...

aih cute nar juak bunga telur kitak ya. order siney? hehehe...semua mok tanyak eh...

anak_sateria said...

hehehe thanx =) kt maria sahar... ada lam fb... quite expensive juak sigek la... kmk amik time nya promo so murah sket..ya pun kmk x bli byk, terover budget heheh

Anonymous said...

Nak tumpang tanya ...kat mana nak beli tempat gantung tu?

narz naz said...

tempat gntung bunga telur ke? kt nilai 3 ada, kt kl jual brg2 kawen pun ada.... yg penting kedai jual brg kawen...=)